«Μπλόκο» τελωνειακών σε λαθρεμπόριο οργάνων στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (φωτο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Μπλόκο» τελωνειακών σε λαθρεμπόριο οργάνων στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (φωτο)

15:00 | 5/4/19

Γυναίκα πιάστηκε με αποστειρωμένα ανθρώπινα κύτταρα του κερατοειδούς - Δείτε τις φωτογραφίες

Μπροστά σε υπόθεση λαθρεμπορίου ανθρωπίνων οργάνων και ιστών ανθρωπίνων οργάνων βρέθηκαν οι υπάλληλοι του Β΄ Τελωνείου του αεροδρομίου Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, στη διάρκεια ελέγχου ε αποσκευές επιβατών που είχαν φτάσει από τη Μόσχα, στις 3 Απριλίου, εντόπισαν μέσα σε χαρτοκιβώτιο ειδική χάρτινη κατασκευή με παγοθήκες και μια πλαστική ειδική συσκευασία με ρωσική σήμανση, τυλιγμένη σε φελιζόλ, μέσα στην οποία βρέθηκε «σκληροκερατοειδικός δακτύλιος σε medium transport αμερικανικής προέλευσης πλήρους πάχους».

Πρόκειται, όπως εξηγεί η ΑΑΔΕ, για αποστειρωμένα ανθρώπινα κύτταρα, που χρησιμοποιούνται στην κερατοπλαστική και συγκεκριμένα για τον σκληρο-κερατοειδή χιτώνα του ματιού, ώστε να είναι δυνατή η μεταμόσχευσή του.

Οι υπάλληλοι προχώρησαν στην κατάσχεσή του, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς οι σχετικές διαδικασίες προβλέπουν συγκεκριμένα πιστοποιητικά που πρέπει να συνοδεύουν το μόσχευμα, που καθορίζονται από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και τα οποία δεν υπήρχαν στην περίπτωση αυτή, και στη σύλληψη της γυναίκας.

Η ίδια ισχυρίστηκε πως θα αναλάμβανε, ως ταξιδιωτική συνοδός, να παραλαμβάνει ξένους από την Θεσσαλονίκη και να τους οδηγεί στην Κέρκυρα και πως έκανε διευκόλυνση γνωρίζοντας πως μετέφερε φάρμακα, τα οποία θα παρέδιδε σε υπάλληλο του τουριστικού γραφείου.

Την υπόθεση έχει αναλάβει ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών