ΝΔ: Το Μαξίμου έκανε δώρο στους υπόδικους της ΧΑ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Το Μαξίμου έκανε δώρο στους υπόδικους της ΧΑ

16:26 | 22/4/19

Το γεγονός ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα επικαλέστηκε άτυπη ενημέρωση του Μαξίμου, που αναφερόταν σε “μία από τις πιο σημαντικές πολιτικές δίκες”, προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

"Οι συντάκτες των ανακοινώσεων του Μαξίμου προσέφεραν ένα ακόμη δώρο στους υπόδικους χρυσαυγίτες” υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της, με αφορμή το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή επικαλέστηκε άτυπη ενημέρωση από πλευράς της κυβέρνησης για την παρουσία της, συζύγου του πρωθυπουργού, Μπέτυς Μπαζιάνα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Γαλάζιες πηγές σημειώνουν ειδικότερα ότι την περασμένη Παρασκευή το Μαξίμου για την επίσκεψη της συζύγου του πρωθυπουργού στην αίθουσα του δικαστηρίου, σε non paper ανέφερε ότι: «Η σύζυγος του πρωθυπουργού επέλεξε να παραβρεθεί στο ακροατήριο μιας από τις πιο σημαντικές πολιτικές δίκες στη χώρα μας μετά τη Μεταπολίτευση…».

Τη φράση αυτή, σημείωναν οι ίδιες πηγές, αξιοποίησε ήδη ηΧΑ η οποία σε δική της ανακοίνωση έγραψε: “Αλήθεια, στις δημοκρατίες υπάρχουν "πολιτικές δίκες"; Τότε για ποια ποινική δίωξη μιλάμε περί δήθεν εγκληματικής οργάνωσης;Η φράση που χρησιμοποίησε το Μαξίμου "πιο σημαντικές πολιτικές δίκες στη χώρα μας, μετά τη μεταπολίτευση, της Χρυσής Αυγής" αποδεικνύει ότι η δίωξη της Χρυσής Αυγής είναι ξεκάθαρα πολιτική!”.

Η ΝΔ σε δική της ανακοίνωση κατηγορεί το Μαξίμου ότι χαρακτήρισε “πολιτική” τη δίκη της ΧΑ, ταυτιζόμενο έτσι πλήρως με την υπερασπιστική γραμμή της ναζιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι τα μέλη της δεν διώκονται για τα εγκλήματα που διέπραξαν, αλλά για πολιτικούς λόγους.

“Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της δίκης της ΧΑ. Οι λόγοι είναι προφανείς, καθώς εδώ και 4 χρόνια συναλλάσσεται μαζί της. Απλά τώρα τους ομολογεί και το Μαξίμου”, υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία επιστρέφει στο κυβερνών κόμμα τις κατηγορίες περί εναγκαλισμού με την ακροδεξιά.

Βίκυ Σαμαρά

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών