Ο Μητσοτάκης στη Νάξο: Κοτσάκια, ναξιώτικα τυριά και κρητικά μαχαίρια | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ο Μητσοτάκης στη Νάξο: Κοτσάκια, ναξιώτικα τυριά και κρητικά μαχαίρια

22:41 | 10/4/19

Με τοπικές μαντινάδες υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του νησιού τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος συναντήθηκε με το δήμαρχο, επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, το Φιλώτι και το Γυναικείο Συνεταιρισμό της Απείρανθου

Με ένα κοτσάκι, δηλαδή την τοπική μαντινάδα, υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της Νάξου τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την περιοδεία του στο νησί.

O πρώτος προορισμός του κ. Μητσοτάκη ήταν το δημαρχείο του νησιού όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Νάξου και δημοτικούς συμβούλους.


Περιοδεία Μητσοτάκη στη Νάξο

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου η οποία έχει κύκλο εργασιών 20,5 εκατ. ευρώ και αντιπροσωπεύει το 60% της οικονομίας του νησιού. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε χρόνο η ένωση εξάγει συνολικά 50 με 60 τόνους προϊόντων.

Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε στο Φιλώτι, όπου τον υποδέχθηκαν στην πλατεία του χωριού με ένα ακόμη κοτσάκι, του πρόσφεραν να δοκιμάσει παραδοσιακά προϊόντα και κυρίως τα περίφημα τοπικά τυριά τους. Το Φιλώτι είναι ένα κτηνοτροφικό χωριό όπου ζουν 1800 μόνιμοι κάτοικοι και στο οποίο εκτρέφονται 50 χιλ. αιγοπρόβατα. Απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη, ο παπάς του χωριού, του θύμισε ότι τους είχε επισκεφθεί ξανά μαζί με τον πατέρα του το 1990, λίγες μέρες αφού είχε εκλεγεί πρωθυπουργός.


Περιοδεία Μητσοτάκη στη Νάξο

Μετά το Φιλώτι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατευθύνθηκε στην Απείρανθο όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον τοπικό Γυναικείο Συνεταιρισμό και το παραδοσιακό κλωστοϋφαντουργικό τους εργαστήρι στο οποίο εργάζονται γυναίκες του χωριού.


Περιοδεία Μητσοτάκη στη Νάξο

Επισκεπτόμενος το καφενείο του χωριού, του δώρισαν ένα βιβλίο με την ιστορία της Απειράνθου και ένα κρητικό μαχαίρι καθώς όπως του ανέφεραν οι κάτοικοι, το χωριό τους έχει πολύ στενές σχέσεις με την Κρήτη. Σε διάλογο μάλιστα που είχαν, του είπαν πως «όπου πηγαίνεις σου ζητούν και από κάτι. Εμείς δεν σου ζητούμε τίποτε, μόνο να κυβερνήσεις με αρετή και τόλμη. Και να έχεις κάπου στο γραφείο σου αυτό το μαχαίρι για να μας θυμάσαι». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ τους ευχαρίστησε και πρόσθεσε πως «εκτός από αρετή και τόλμη, χρειάζεται και σοφία για να κυβερνήσεις σωστά».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολοκλήρωσε την επίσκεψη του με μία βόλτα στο χωριό και ανανέωσε το ραντεβού του για μετά τις εκλογές όταν και ελπίζει να επισκεφθεί τη Νάξο ως πρωθυπουργός.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών