Οι ομορφιές του νότιου Πηλίου | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Οι ομορφιές του νότιου Πηλίου

10:02 | 8/4/19

Ανακαλύψτε το γραφικό Χόρτο - Δείτε τις φωτογραφίες

Στο βουνό όπου κατοικούσαν οι Κένταυροι, εκείνα τα μυθικά πλάσματα με σώμα μισό ανθρώπινο μισό αλόγου, και που κατά τη μυθολογία αποτελούσε τη θερινή κατοικία των Ολύμπιων θεών, η φύση έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Μοναδικές εικόνες και η ομορφιά της ίδιας της φύσης σε όλο της το μεγαλείο, είναι το σκηνικό που συνθέτει το παζλ του Πηλίου.

Κάθε γωνιά του Πηλίου είναι μοναδικής ομορφιάς, αποτελώντας ιδανικό προορισμό κάθε εποχή. Το ίδιο ισχύει και με το νότιο μέρος του βουνού των Κενταύρων, όπου ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει υπέροχες γωνιές, σωστά ησυχαστήρια. Ένα από αυτά είναι και το Χόρτο.

Μέσα στους χαρακτηριστικούς ελαιώνες του νότιου Πηλίου, βρίσκεται το γραφικό χωριό που βρέχεται από τα νερά του Παγασητικού, σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από την Αργαλαστή και 46 από τον Βόλο.

Η πρόσβαση στο Χόρτο γίνεται μέσω της Αργαλαστής, με τη θέα του όμορφου Παγασητικού να συνοδεύει τον ταξιδιώτη. Το γραφικό και ήσυχο λιμανάκι αποπνέει γαλήνη, αρμονικά ενταγμένο στο τοπίο του Πηλίου, με τα σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της περιοχής να μεταφέρουν την ιστορία του τόπου και να σε ταξιδεύουν.

Με αφετηρία, μάλιστα, το Χόρτο μπορείτε να εξερευνήσετε και να απολαύσετε τη φύση του νότιου Πηλίου, καθώς υπάρχουν πολλά μονοπάτια- και σηματοδοτημένα- για να σας καθοδηγούν στις περιηγήσεις και τις πεζοπορίες σας.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών