Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, παρεμβάσεις για στέγαση και εκπαίδευση | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, παρεμβάσεις για στέγαση και εκπαίδευση

19:40 | 8/4/19

Όλες οι δράσεις στήριξης στην ανακοίνωση του υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και η ειδική γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των
Ρομά τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, προωθώντας παράλληλα την υλοποίηση παρεμβάσεων στους τέσσερις τομείς της εθνικής στρατηγικής.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «η ένταξη του πληθυσμού Ρομά είναι εφικτή στο πλαίσιο του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η παρουσία κοινωνικών λειτουργών και διαμεσολαβητών Ρομά που εργάζονται στο πεδίο, νέων πτυχιούχων και μαθητών Ρομά, καθώς και εκπροσώπων των συλλογικοτήτων τους, με την ενεργή συμμετοχή τους προς το στόχο της κοινωνικής ένταξης, απέδειξε ότι όχι μόνο δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αλλά ότι τα παραδείγματα αυτά μπορούν να αποτελέσουν φωτεινά πρότυπα για τις γενιές των νέων Ρομά που αποτελούν το όραμα και την ελπίδα».

Πιο αναλυτικά σε ότι αφορά την υλοποίηση παρεμβάσεων στον τομέα της στέγασης-υποδομών, προχωράει άμεσα η υλοποίηση πρότυπων παρεμβάσεων για την ανάπτυξη οργανωμένων χώρων μετεγκατάστασης, τύπου κοινωνικής κατοικίας, σε δήμους της χώρας.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων δημοσιεύονται από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ), δράσεις που αφορούν στην επιδότηση ενοικίου, στη βελτίωση συνθηκών διαβίωσης (δομές ατομικής υγιεινής, πολύκεντρα) και δράσεις προώθησης στην απασχόληση για νέους ελεύθερους επαγγελματίες και νέες θέσεις εργασίας.

Επιπρόσθετα, προκηρύσσεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης, πρόσκληση που αφορά στην παροχή εκπαιδευτικής υποστήριξης μαθητών Ρομά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών