Παραιτήθηκαν από βουλευτές Μεϊμαράκης και Ασημακοπούλου | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Παραιτήθηκαν από βουλευτές Μεϊμαράκης και Ασημακοπούλου

14:08 | 25/4/19

Δεν έκαναν χρήση της τροπολογίας της κυβέρνησης που αίρει το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή

Επιστολή παραίτησης από τη βουλευτική του έδρα στη B' Αθήνας παρέδωσε ο βουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, τον οποίον επισκέφθηκε στο γραφείο του στη Βουλή.

Υπενθύμιζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης είχε προαναγγείλει ότι δεν θα κάνει χρήση της τροπολογίας της κυβέρνησης που αίρει το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή. Πρώτος αναπληρωματικός είναι ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν θα πάρει την έδρα, ενώ επόμενη στη σειρά είναι η Ζωή Ράπτη.

Η δήλωση παραίτησης έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,

Ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος μιας τριαντάχρονης ανελλιπούς κοινοβουλευτικής παρουσίας μου.

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές, όπως είχα προαναγγείλει, συνεπής στις αρχές και τις αξίες με τις οποίες πορεύομαι στην πολιτική μου διαδρομή, υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από τη θέση του βουλευτή της Β´ Αθηνών, κάνοντας πράξη την προσωπική και πολιτική δέσμευσή μου,να μην κάνω χρήση της διάταξης με την οποία αίρεται το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή.

Για μένα η ηθική στην πολιτική ήταν και είναι αξιακός κανόνας.

Θέλω να ευχαριστήσω, διαχρονικά, όλους τους συναδέλφους μου βουλευτές για την έως τώρα άριστη συνεργασία μας, τους υπαλλήλους και το Επιστημονικό προσωπικό της Βουλής για τη στήριξή τους κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην Προεδρία του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Θέλω, κυρίως, να ευχαριστήσω θερμά όλους τους πολίτες της Β´ Αθηνών για την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια, που με αναδείκνυαν στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για να υπηρετώ τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.

Με το πνεύμα της ενότητας, της συνεννόησης, της σύνθεσης και της συλλογικής προσπάθειας θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Παραίτηση Ασημακοπούλου
Επιστολή παραίτησης από τη βουλευτική της έδρα στη B' Αθήνας απέστειλε η βουλευτής της ΝΔ Μισέλ Ασημακοπούλου στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα να υπηρετώ τα τελευταία επτά χρόνια το Ελληνικό Κοινοβούλιο αρχικά ως Βουλευτής Ιωαννίνων και κατόπιν ως Βουλευτής Β΄Αθηνών.

Ενόψει της υποψηφιότητας μου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 26ης Μαϊου και παρόλο που σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο δεν συνιστά κώλυμα η ιδιότητα του Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την ανακήρυξη του ως υποψηφίου μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σας υποβάλλω με την παρούσα επιστολή την παραίτηση μου από το βουλευτικό αξίωμα.

Με εκτίμηση

Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου»

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών