Παραμένει στη θέση της στην εισαγγελία Διαφθοράς η Ελένη Τουλουπάκη | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Παραμένει στη θέση της στην εισαγγελία Διαφθοράς η Ελένη Τουλουπάκη

14:53 | 11/4/19

Οκτώ από τους 11 δικαστές τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητάς της

«Ναι» στην ανανέωση της θητείας της Ελένης Τουλουπάκη στη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς είπε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Οκτώ από τους 11 δικαστές τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας της κ. Τουλουπάκη ανάβοντας με αυτό τον τρόπο το «πράσινο φως» για να συνεχίσει το έργο της στην Εισαγγελία σε μια χρονική στιγμή που συμπίπτει με εξελίξεις στην υπόθεση Novartis καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα σχετικά με την τύχη των δικογραφιών που παραμένουν ανοικτές και αφορούν σε πέντε πολιτικά πρόσωπα αλλά και της εξέτασης, με την ιδιότητα του υπόπτου, των μη πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο μέλη του Ανώτατου Δικαστικού Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας της κ. Τουλουπάκη για ένα χρόνο ενώ οι άλλοι έξι για δυο χρόνια.

Τρεις δικαστές ήταν αρνητικοί στην ανανέωση της θητείας της κ. Τουλουπάκη. Ένας εκ των αντεισαγγελέων εισηγήθηκε άλλα ονόματα από αυτά που είχαν πέσει στο τραπέζι με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν μπορούν να προταθούν πρόσωπα που δεν έχουν καν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Για τους έξι που ψήφισαν θετικά υπέρ της κ. Τουλουπάκη για ανανέωση της θητείας της για δυο χρόνια, η εισαγγελέας κρίθηκε ικανή να συνεχίσει, συμπεριλαμβάνοντας στην κρίση τους το γεγονός ότι είχε πολύ καλή έκθεση από τον επόπτη της αρεοπαγίτη στην οποία ανέφερε ότι η εισαγγελέας «Ανταποκρίνεται με επιτυχία στις απαιτήσεις των καθηκόντων της, ειδικότερα σε χειρισμούς σοβαρών υποθέσεων. Εργάζεται με ζήλο για τη βέλτιστη απόδοση των συνεργατών της».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών