Παράταση της προθεσμίας για την ένταξη στο ΕΣΠΑ ζητούν οι πρατηριούχοι | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Παράταση της προθεσμίας για την ένταξη στο ΕΣΠΑ ζητούν οι πρατηριούχοι

14:12 | 24/4/19

Πότε λήγει

Την ανάγκη για παράταση της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων στη Δράση «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο-Εστίαση-Εκπαίδευση»
επισημαίνει με επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του υπουργείου Οικονομίας, την περασμένη Πέμπτη επετράπη για πρώτη φορά η ένταξη πρατηρίων καυσίμων στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ. Όμως η προθεσμία υποβολής των προτάσεων για τη Δράση στην οποία υπάγονται τα πρατήρια καυσίμων λήγει στις 9 Μαΐου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Είναι προφανές ότι το διάστημα αυτό δεν επαρκεί καν για την ενημέρωση των πρατηριούχων ως προς τη δυνατότητα επιδότησης των επενδύσεών τους, πόσο μάλλον για την κατάστρωση των επενδυτικών σχεδίων, την προετοιμασία και υποβολή των φακέλλων. Σε κάθε περίπτωση οι πρατηριούχοι θα βρίσκονται σε μειονεκτική θέση έναντι των επιχειρήσεων από άλλους κλάδους της αγοράς, που είχαν το περιθώριο να ετοιμάσουν τις προτάσεις τους από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε προκηρύχθηκε η συγκεκριμένη Δράση», αναφέρει η ΠΟΠΕΚ.

«Είμαστε βέβαιοι, καταλήγει, ότι το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης θα ικανοποιήσει και αυτό το δίκαιο αίτημα της ΠΟΠΕΚ καθώς σε διαφορετική περίπτωση η υπόθεση του ΕΣΠΑ θα καταστεί δώρο - άδωρο για τους πρατηριούχους».

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών