Πάτρα: Καταγγελία για απόλυση εργαζόμενης επειδή ζήτησε να πληρώνεται τις υπερωρίες | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: Καταγγελία για απόλυση εργαζόμενης επειδή ζήτησε να πληρώνεται τις υπερωρίες

10:24 | 8/4/19

Το κλαδικό σωματείο εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση που έγινε πριν λίγες μέρες στην εταιρεία GTD Α.Ε. Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Διανομών Δυτικής Ελλάδος

Όπως αναφέρει:

«Συγκεκριμένα μία συναδέλφισσα μας, ζήτησε από τον εργοδότη της εν λόγω επιχείρησης να πληρώνεται τις αμέτρητες υπερωρίες που αναγκαζόταν να εργάζεται, ζήτησε δηλαδή να αμείβεται με βάση τον νόμο και γι’ αυτό απολύθηκε! Όταν η συναδέλφισσα επέμεινε να της πουν τον πραγματικό λόγο της απόλυσης, την ενημέρωσαν ότι δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία της εταιρείας, καθώς όπως της είπαν «η εταιρεία είναι σαν οικογένεια, μπορεί να χρειαστεί να δουλέψεις και μια και δυο ώρες παραπάνω»!!!! Βέβαια, παρόλο που εργοδότες και εργαζόμενοι είναι μια οικογένεια δεν μοιράστηκαν ποτέ τα κέρδη της συγκεκριμένης επιχείρησης; Είναι γνωστό το παραμύθι που χρησιμοποιείται από την εργοδοσία κατα κόρον ώστε να καταπατούνται εργασιακά δικαιώματα.

Η εταιρεία GTD Α.Ε. είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρείας ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ στην περιοχή, μιας επιχείρησης που έχει διαφημιστεί πολύ τελευταία και από την κυβέρνηση για το «φιλεργατικό» της προφίλ. Άραγε τι έχει να πει αυτός ο κολοσσός για τους συνεργάτες του;

Μετά την απόλυση, το σωματείο μας μαζί με μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας έκαναν συνάντηση με την εργοδοσία, η στάση της οποίας ήταν προκλητικότατη μιας και μας αντιμετώπισε με ύβρις και απειλές. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν τον εργασιακό μεσαίωνα.

Καλούμε τους συναδέλφους της επιχείρησης αυτής να οργανωθούν μαζικά στο κλαδικό μας σωματείο και να απαντήσουμε συλλογικά στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας
την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.
την πληρωμή όλων των ωρών υπερεργασίας και υπερωρίας σε όλους τους εργαζόμενους.»

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών