Περικοπές συντάξεων: «Όχι» του ΣτΕ σε σωματείο συνταξιούχων μετά από διαμαρτυρίες για μη εφαρμογή αποφάσεων | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Περικοπές συντάξεων: «Όχι» του ΣτΕ σε σωματείο συνταξιούχων μετά από διαμαρτυρίες για μη εφαρμογή αποφάσεων

18:24 | 18/4/19

Το συγκεκριμένο σωματείο δεν ήταν διάδικος στις επίμαχες δίκες

Το Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε αίτηση σωματείου συνταξιούχων, το οποίο διαμαρτυρόταν για την μη συμμόρφωση
της Διοίκησης προς τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές και μειώσεις των συντάξεων το 2012 και το 2013 (ν. 4051/2012 και 4093/2012).

Το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο έκρινε πως η επίμαχη αίτηση συμμόρφωσης έπρεπε να απορριφθεί καθώς το συγκεκριμένο σωματείο δεν ήταν διάδικος στις δίκες επί των οποίων εκδόθηκαν οι ως άνω αποφάσεις της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε. όπως προβλέπει ο νόμος.

Στο Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ όφειλαν να απολογηθούν ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΠ (επικουρικό) έπειτα από προσφυγή του σωματείου συνταξιούχων Θεσσαλονίκης «Η Συσπείρωση», που εκπροσωπούσε συνταξιούχο του ΕΦΚΑ, που είχε δικαιωθεί με την 3037/2018 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Στις 23 Ιανουαρίου 2019 το Συμβούλιο συνεδρίασε προκειμένου να διαπιστωθεί αν στην περίπτωση του εν λόγω συνταξιούχου υπήρξε συμμόρφωση ή μη με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του υπ’ αριθμ. 2287-2290/2015.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών