Πρόεδρος Σωφρονιστικών για το βίντεο στον Κορυδαλλό: Φταίει το υπουργείο Δικαιοσύνης | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Πρόεδρος Σωφρονιστικών για το βίντεο στον Κορυδαλλό: Φταίει το υπουργείο Δικαιοσύνης

11:43 | 1/4/19

«Έχουμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά»

Ευθύνες στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού εκφράζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

«Το ίδιο το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι υπαίτιο για την κατάσταση στον Κορυδαλλό», τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ο Σπύρος Καρακίτσος με αφορμή το βίντεο, στο οποίο φαίνεται η στιγμή της δολοφονίας του Αλβανού κρατουμένου.

«Είναι εικόνες ντροπής, εικόνες φυλακής που ταιριάζει σε χώρες όπως η Βενεζουέλα ή η Βραζιλία και όχι σε μια ευρωπαϊκή φυλακή» σχολιάζει ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας τις φυλακές Κορυδαλλού «μητρόπολη των φυλακών καθώς τα προβλήματα που έχει, διαχέονται στις φυλακές της χώρας».

«Έχουμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους συναδέλφους του που φαίνονται στο βίντεο να μην κάνουν τίποτα ενώ βλέπουν κρατούμενους να μαχαιρώνουν τον Αλβανό κρατούμενο, ο κ. Καρακίτσος υποστηρίζει πως «γεννά ερωτήματα η εικόνα τους στο βίντεο, αλλά αυτές οι εικόνες δείχνουν ότι δεν λείπουν οι υπάλληλοι αλλά ότι λείπει το κράτος» για να αποκαλύψει στη συνέχεια ότι «οι δύο συνάδελφοι έχουν υποστεί ψυχολογικό σοκ και βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια».

Όπως τονίζει «και τρεις και τέσσερις σωφρονιστικούς υπαλλήλους να βάλει σε κάθε πτέρυγα να μην νομίζει η κυβέρνηση ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Θα έχουμε τα ίδια και χειρότερα».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

«Το σημερινό βίντεο από τον Κορυδαλλό αφορά στα γεγονότα της 14ης Ιανουαρίου που ήδη διερευνώνται από ειδικό Εφέτη Ανακριτή και αποτελεί στοιχείο της σχετικής δικογραφίας.

Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι γνωστό ότι για πρώτη φορά τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η Κυβέρνηση κινήθηκαν με αποφασιστικότητα και ταχύτητα σε ένα θέμα που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει για χρόνια. Την καταπολέμηση της μαφίας των φυλακών. Το αποτέλεσμα ήταν η αποκάλυψη ενός τεράστιου εγκληματικού κυκλώματος με το οποίο ουδείς τόλμησε να συγκρουστεί εκτός από τη σημερινή Κυβέρνηση.

Η δικαστική έρευνα συνεχώς αποκαλύπτει νέες πτυχές του κύκλου βίας και εγκλήματος.

Ενώ λοιπόν για πρώτη φορά πέφτει φως σ’ ένα ευρύ εγκληματικό φαινόμενο συγκεκριμένοι κύκλοι επιχειρούν συνεχώς να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες μέσα από την αναπαραγωγή εικόνων τη στιγμή που η ανάκριση και η αστυνομική έρευνα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή.

Η εργολαβική δημοσιοποίησή των εικόνων αυτών υπονομεύει ευθέως τη μεγάλη δικαστική και αστυνομική μάχη, υπηρετεί την εντυπωσιοθηρία και εντάσσεται στον συνεχή πόλεμο απέναντι στον αγώνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για καθαρές φυλακές και ξερίζωμα των εγκληματικών κύκλων και των συμφερόντων που τους στηρίζουν».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών