Σάλος με το βίντεο της εν ψυχρώ δολοφονίας στις φυλακές Κορυδαλλού | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σάλος με το βίντεο της εν ψυχρώ δολοφονίας στις φυλακές Κορυδαλλού

09:46 | 1/4/19

Το συγκλονιστικό ντοκουμέντο και η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης - Προσοχή: Σκληρές εικόνες

Ένα σοκαριστικό βίντεο μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού το οποίο δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία
Αλβανού ποινικού κρατουμένου, τον περασμένο Ιανουάριο έφερε χθες στη δημοσιότητα το Βήμα.

Στο βίντεο της φρίκης καταγράφεται καρέ - καρέ η δολοφονία Αλβανού κρατούμενου. Το θύμα φαίνεται να δέχεται επίθεση από δύο συγκρατούμενούς του, με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να μην μπορούν να παρέμβουν για να αποτρέψουν τα αιματηρά χτυπήματα.

Ο Αλβανός κρατούμενος τρέχει να ξεφύγει, αλλά δεν τα καταφέρνει. Στο τέλος του βίντεο φορείο τον μεταφέρει ματωμένο στο νοσοκομείο των φυλακών.

Με μία οργισμένη ανακοίνωση, το υπουργείο Δικαιοσύνης κάνει λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού των πολιτών τη στιγμή που η ανάκριση και η αστυνομική έρευνα για την υπόθεση της «αποκαλούμενης μαφίας των φυλακών» βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή.

Παράλληλα, καταγγέλλει «εργολαβική δημοσιοποίηση των εικόνων αυτών» που «υπονομεύει ευθέως τη μεγάλη δικαστική και αστυνομική μάχη, υπηρετεί την εντυπωσιοθηρία και εντάσσεται στον συνεχή πόλεμο απέναντι στον αγώνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για καθαρές φυλακές».

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης το βίντεο αυτό αποτελεί «στοιχείο της σχετικής δικογραφίας».

Μάλιστα, σχετικά με την υπόθεση, τονίζει πως είναι πρώτη φορά που η Δικαιοσύνη και η κυβέρνηση κινήθηκαν με «αποφασιστικότητα και ταχύτητα σε ένα θέμα που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει για χρόνια. Την καταπολέμηση της μαφίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

«Το σημερινό βίντεο από τον Κορυδαλλό αφορά στα γεγονότα της 14ης Ιανουαρίου που ήδη διερευνώνται από ειδικό Εφέτη Ανακριτή και αποτελεί στοιχείο της σχετικής δικογραφίας.

Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι γνωστό ότι για πρώτη φορά τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η Κυβέρνηση κινήθηκαν με αποφασιστικότητα και ταχύτητα σε ένα θέμα που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει για χρόνια. Την καταπολέμηση της μαφίας των φυλακών. Το αποτέλεσμα ήταν η αποκάλυψη ενός τεράστιου εγκληματικού κυκλώματος με το οποίο ουδείς τόλμησε να συγκρουστεί εκτός από τη σημερινή Κυβέρνηση.

Η δικαστική έρευνα συνεχώς αποκαλύπτει νέες πτυχές του κύκλου βίας και εγκλήματος.

Ενώ λοιπόν για πρώτη φορά πέφτει φως σ’ ένα ευρύ εγκληματικό φαινόμενο συγκεκριμένοι κύκλοι επιχειρούν συνεχώς να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες μέσα από την αναπαραγωγή εικόνων τη στιγμή που η ανάκριση και η αστυνομική έρευνα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή.

Η εργολαβική δημοσιοποίησή των εικόνων αυτών υπονομεύει ευθέως τη μεγάλη δικαστική και αστυνομική μάχη, υπηρετεί την εντυπωσιοθηρία και εντάσσεται στον συνεχή πόλεμο απέναντι στον αγώνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για καθαρές φυλακές και ξερίζωμα των εγκληματικών κύκλων και των συμφερόντων που τους στηρίζουν».πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών