«Σχέδιο Πυθία»: Ο Κώστας Καραμανλής και ο «φαντομάς» κατηγορούμενος | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Σχέδιο Πυθία»: Ο Κώστας Καραμανλής και ο «φαντομάς» κατηγορούμενος

09:56 | 19/4/19

Ξεκινά η δίκη για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού και τις τηλεφωνικές υποκλοπές

Δεκαπέντε χρόνια μετά φτάνει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η υπόθεση του αποκαλούμενου «σχεδίου Πυθία»
το οποίο αφορούσε σε σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αλλά και εκείνη των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Σε δίκη έχει παραπεμφθεί πρώην υπάλληλος της αμερικάνικης πρεσβείας, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το 2015 ωστόσο μέχρι σήμερα παραμένει ασύλληπτος. Η κατηγορία που του έχει αποδοθεί είναι απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας από κοινού με άγνωστους δράστες κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος που αφορά την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2004 μέχρι και τον Μάρτιο του 2005.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο κατηγορούμενος φέρεται να επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.

Στο δικαστήριο αναμένεται να καταθέσουν, μεταξύ άλλων, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής, ο πρώην υποδιοικητής Σεραφείμ Τσιτσιμπής και ο τότε προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κατασκοπείας, Κωνσταντίνος Αγγελάκης. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, όπως και στο στάδιο της ανάκρισης, ο πρώην Πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής.

Η δίκη φτάνει στο ακροατήριο λίγες μόνο ώρες μετά τα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Νέα» και «Εφημερίδα των Συντακτών» τα οποία έφεραν στο φως έγγραφο της ΕΥΠ σύμφωνα με το οποίο ουδέποτε υπήρξε «σχέδιο Πυθία».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών