Σε διαλογή στην πηγή για ενίσχυση της ανακύκλωσης προχωρά η Βουλή των Ελλήνων | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Σε διαλογή στην πηγή για ενίσχυση της ανακύκλωσης προχωρά η Βουλή των Ελλήνων

16:07 | 18/4/19

Τοποθέτηση στα κτίρια της Βουλής ειδικών κάδων με σύστημα διαχωρισμού απορριμμάτων με στόχο να ενισχυθεί η ανακύκλωση και να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής

Σε εφαρμογή της διαλογής στην πηγή προχωρά η Βουλή των Ελλήνων προκειμένου να ενισχυθεί η ανακύκλωση και να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής. Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης κι εφαρμόζοντας τον σχετικό νόμο 4496/17, η Βουλή προχωρά τοποθέτηση στους χώρους του Μεγάρου της, αρχικά πιλοτικά, ειδικών κάδων με σύστημα διαχωρισμού απορριμμάτων, ενώ στη συνέχεια οι κάδοι αυτοί θα τοποθετηθούν και στα υπόλοιπα κτίρια.

Σύμφωνα με την Βουλή, ο διαχωρισμός των απορριμμάτων περιλαμβάνει την ξεχωριστή συλλογή χαρτιού, πλαστικού, μετάλλου, γυαλιού και λοιπών απορριμμάτων, ενώ οι κατηγορίες των απορριμμάτων θα αναγράφονται στις θυρίδες, οι οποίες θα είναι βαμμένες με τα καθιερωμένα χρώματα των τμημάτων περισυλλογής ανακύκλωσης. Για την ενημέρωση των εργαζομένων και των επισκεπτών της Βουλής θα διανεμηθεί ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο.

Η Βουλής επισημαίνει ότι τα οργανικά απόβλητα που παράγονται κυρίως στους χώρους εστίασης της κουζίνας του εστιατορίου, του βρεφονηπιακού σταθμού και των κυλικείων θα συγκεντρώνονται σε ειδικό κάδο κι η αποκομιδή τους γίνεται σε σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών