Με Σεμίνα Διγενή, Γιώργο Πομάσκι, Γιάννη Βάγγο, Λίλα Καφαντάρη το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Με Σεμίνα Διγενή, Γιώργο Πομάσκι, Γιάννη Βάγγο, Λίλα Καφαντάρη το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

08:55 | 1/4/19

Το παρουσιάζει στις 6.30 απόψε στο ξενοδοχείο Novotel ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Σημαντική η παρουσία της νέας γενιάς με τον Γραμματέα της ΚΝΕ Νίκο Αμπατιέλο και τον Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνο. Υποψήφιοι και οι ταξιάρχος ε.α. Μιχάλης Σοφικίτης και ο συνταγματάρχης ε.α. Γιάννης Αγγέλου. Αισιοδοξία στον Περισσό ότι μπορεί να κερδηθεί η τρίτη θέση

Αισιοδοξία επικρατεί στον Περισσό ότι το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές μπορεί να κερδίσει ακόμα και την τρίτη θέση, καθώς τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ηγεσία του κόμματος δείχνουν εισροές από ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ, αλλά και από ανένταχτους της αριστεράς που έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ευρωψηφοδέλτιο, άλλωστε, που θα παρουσιάσει στις 6.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Novotel, σε ειδική εκδήλωση ο Δημήτρης Κουτσούμπας, περιλαμβάνει σημαντικά ανοίγματα.

Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σεμίνα Διγενή, ο ομοσπονδιακός τεχνικός στο στίβο Γιώργος Πομάσκι, καθώς και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής από τη Βοιωτία Γιάννης Βάγγος.

Αξίζει να σημειωθεί βεβαίως πως το κεντρικό πρόσωπο στο ευρωψηφοδέλτιο θα είναι ο νυν ευρωβουλευτής Κώστας Παπαδάκης, ενώ ο έτερος ευρωβουλευτής Σωτήρης Ζαριανόπουλος θα διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι υποψηφιότητες του ταξιάρχου ε.α. Μιχάλη Σοφικίτη, όπως και του συνταγματάρχη ε.α. Γιάννη Αγγέλου, που επίσης έχει καταγωγή από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ αξίζει να σημειωθεί η υποψηφιότητα της γνωστής ηθοποιού Λίλας Καφαντάρη.

Με δεδομένο ότι στις προσεχείς εκλογές ψηφίζουν για πρώτη φορά περίπου 500.000 νέοι ψηφοφόροι, ο Περισσός δίνει μεγάλη σημασία και στις υποψηφιότητες στο ευρωψηφοδέλτιό του από τη νέα γενιά. Μεταξύ αυτών είναι ο Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος, αλλά και ο Λευτέρης Νικολάου- Αλαβάνος, γιος των άλλοτε στελεχών της ΚΝΕ Αριάδνης Αλαβάνου και Σταμάτη Νικολάου και ανιψιός του Αλέκου Αλαβάνου.

«Η δυσαρέσκεια, η αγανάκτηση που υπάρχουν σε ευρύτερα τμήματα του λαού στην Ελλάδα, των λαών της Ευρώπης, δεν πρέπει να εγκλωβιστούν ούτε στον εθνικισμό και τον ευρωσκεπτικισμό, σε αναζήτηση άλλων ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και νομίσματος, ούτε στον δήθεν εξωραϊσμό της ΕΕ» αναφέρει το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές. «Οι ευρωεκλογές δεν θα ανατρέψουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Μπορούν όμως να ενισχύσουν το λαϊκό κίνημα σήμερα, βάζοντας φρένο στα χειρότερα και ανοίγοντας αύριο το δρόμο της ανατροπής» τονίζει χαρακτηριστικά, ζητώντας «ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και σε όλες τις εκλογικές μάχες».

Βασίλης Σκουρής

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών