Αναγνωστοπούλου: Η Ελλάδα θα έχει πλήρη τεχνοκρατική εποπτεία της ένταξης της Β. Μακεδονίας στην ΕΕ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αναγνωστοπούλου: Η Ελλάδα θα έχει πλήρη τεχνοκρατική εποπτεία της ένταξης της Β. Μακεδονίας στην ΕΕ

16:23 | 3/4/19

"Η απόφαση για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας θα παρθεί τέλη Ιουνίου. Ελπίζουμε ότι δε θα έχουμε ένα κλειστοφοβικό τοπίο μετά τις ευρωεκλογές" είπε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών

Υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας τάχθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου μιλώντας στον News 24/7.

«Με τις συμφωνίες που υπεγράφησαν χθες, η Ελλάδα θα έχει την πλήρη τεχνοκρατική εποπτεία αυτής της διαδικασίας (ένταξης), όχι μόνο την πολιτική» τόνισε η κα. Αναγνωστοπούλου.

Σε σχέση με τα εμπορικά σήματα, είπε ότι Τσίπρας και Ζάεφ συμφώνησαν να συσταθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα η αρμόδια επιτροπή με τους διεθνείς εμπειρογνώμονες. «Τη Δευτέρα έχουμε σύσκεψη στο υπουργείο για να ορίσουμε τα ονόματα» συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι μέχρι μέσα Μαΐου οι επιτροπή πρέπει να έχει συγκροτηθεί και να ξεκινήσει τις εργασίες της.

«Θέλουμε η γειτονιά μας να έχει ευρωπαϊκή προοπτική. Αυτό δεν είναι αυτόματο. Χρειάζονται χρόνια και υπάρχουν επιφυλάξεις από κάποιους για εσωτερικούς λόγους ενόψει ευρωεκλογών. Η απόφαση για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας θα παρθεί τέλη Ιουνίου. Ελπίζουμε ότι δε θα έχουμε ένα κλειστοφοβικό τοπίο μετά τις ευρωεκλογές. Μία τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας. Το Brexit δημιουργεί ήδη αστάθεια και τριγμούς και στη Βρετανία και στην Ευρώπη» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός.

Συμπλήρωσε επίσης ότι οι τοπικές κοινωνίες και των δύο πλευρών δέχτηκαν με ικανοποίηση την διάνοιξη νέων συνοριακών διόδων.

Για τις αντιδράσεις εντός των τειχών για τη Συμφωνία και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα εκτίμησε ότι δεν θα επηρεάσουν την απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών