Στήνουν ξανά σκηνές έξω από το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά οι πρόσφυγες | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Στήνουν ξανά σκηνές έξω από το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά οι πρόσφυγες

19:16 | 5/4/19

Αποφασισμένοι να φτάσουν στην Ειδομένη περπατώντας οι συγκεντρωμένοι

Ούτε σήμερα φαίνεται να εκτονώνεται η κατάσταση που επικρατεί από χθες το πρωί έξω από το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Από χθες το πρωί, εκατοντάδες πρόσφυγες βρίσκονται έξω από τη δομή φιλοξενίας, με στόχο να φτάσουν στην Ειδομένη περπατώντας και από εκεί να περάσουν τα σύνορα για κάποια άλλη χώρα.

Όπως το χθεσινό βράδυ, έτσι κι απόψε οι εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο σημείο, θα διανυκτερεύσουν στο ύπαιθρο και στο κρύο.

Ήδη έχουν αρχίσει να στήνουν τις σκηνές τους και να μαζεύουν ξύλα προκειμένου να ανάψουν φωτιές για να ζεσταθούν. Μάλιστα κάποιοι, καταβεβλημένοι από την κούραση έχουν ξαπλώσει σε υπνόσακους.

Τα άτομα έχουν συγκεντρωθεί έξω από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, καθώς μέσω διαδικτύου διαδόθηκε η πληροφορία πως αν επιχειρήσουν να περάσουν μαζικά τα σύνορα, θα τους αφήσουν.

Μάλιστα ανά διαστήματα δημιουργούνται εντάσεις, καθώς οι πρόσφυγες επιχειρούν να βγουν στη Συμμαχική οδό με στόχο να φτάσουν στην Ειδομένη, με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο να τους απωθούν.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών