Στο Πεκίνο τέλη Απριλίου ο Αλέξης Τσίπρας | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Στο Πεκίνο τέλη Απριλίου ο Αλέξης Τσίπρας

09:53 | 5/4/19

Νέα ώθηση από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ελληνοκινεζικές σχέσεις. Προς επίλυση του προβλήματος με την Cosco. Στην Ιορδανία στις 14 Απριλίου ο Αλ. Τσίπρας

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επισημοποίηση της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο.

Η επίσκεψη αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στις ελληνοκινεζικές σχέσεις, ενώ υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη επίσκεψη έγινε πριν από δυο χρόνια, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της κινεζικής κυβέρνησης για τον «δρόμο του μεταξιού».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αναμένεται να λυθεί το αμέσως επόμενο διάστημα το πρόβλημα με το master plan της Cosco και του ΟΛΠ, ενώ θα προετοιμαστούν και οι υπογραφές σημαντικών συμφωνιών.

Ο έλληνας πρωθυπουργός, μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Brexit (10 Απριλίου), θα μεταβεί στο Αμμάν προκειμένου να συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση κορυφής Ιορδανίας- Ελλάδας και Κύπρου. Η Ιορδανία θεωρείται χώρα-κλειδί για την ανοικοδόμηση της Συρίας και υπό αυτή την έννοια αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Αθήνα ενώ γίνεται προσπάθεια να αντισταθμιστεί και η πολύ καλή σχέση με το Ισραήλ με το άνοιγμα προς τον αραβικό κόσμο.

Βασίλης Σκουρής

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών