Συνάντηση Σκουρλέτη με τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Συνάντηση Σκουρλέτη με τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης

19:02 | 25/4/19

Πραγματοποιήθηκε επίσημη συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, κ. Marwan Toubassi, σχετικά με τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή

Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ επίσημη συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, κ. Marwan Toubassi. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, παρευρέθηκαν στη συνάντηση ο Γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης και ο Συντονιστής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής Νεκτάριος Μπουγδάνης.

Μεταξύ των δύο μερών, υπήρξε μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου East Med, αλλά και συνολικά για τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν και η υπό κατασκευή γραμμή ελαφρού τραμ στην περιοχή των Ιεροσολύμων, στην οποία κατασκευή έχει καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας για τον διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό μεταξύ άλλων και η ΣΤΑΣΥ.

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ανέπτυξε τη θέση του κόμματος σχετικά με το ζήτημα της συμμετοχής μιας εταιρείας του Ελληνικού δημοσίου στο έργο, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση της Παλαιστινιακής πλευράς ότι το σχεδιαζόμενο έργο δημιουργεί τετελεσμένα, στην υπό κατοχή –από το 1967- περιοχή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Γραμματέα της ΚΕ, δήλωσε προς τον Παλαιστίνιο Πρέσβη την αντίθεσή του κόμματος όσον αφορά τη συμμετοχή εταιρείας του Ελληνικού δημοσίου, δεδομένου ότι ενδέχεται να παραβιάζει συγκεκριμένες αποφάσεις του ΟΗΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι υπέρ κάθε έργου που θα συμβάλλει στην επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών αλλά και στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής. Όμως, το συγκεκριμένο έργο δεν βοηθάει στην επαναπροσέγγιση των δύο πλευρών, αντιθέτως αντιστρατεύεται τις αποφάσεις του ΟΗΕ σχετικά με την υπό κατοχή περιοχή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, άρα δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες στο ζήτημα των μελλοντικών συζητήσεων για τη λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει η λύση των δύο Κρατών, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Δύο ασφαλή και βιώσιμα Κράτη, στα σύνορα του 1967 και με Πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού Κράτους την ανατολική Ιερουσαλήμ.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών