Τα αρχοντικά της Κηφισιάς ανοίγουν τις πόρτες τους για το κοινό | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Τα αρχοντικά της Κηφισιάς ανοίγουν τις πόρτες τους για το κοινό

19:13 | 2/4/19

Δωρεάν ξενάγηση στην ιστορία και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στις 10.00-15.00, θα πραγματοποιηθεί τέταρτη βόλτα στα Αρχοντικά της Κηφισιάς, με πρωτοβουλία του Δήμου Κηφισιάς.

Μέσα από αυτήν την διοργάνωση κάτοικοι αλλά και επισκέπτες του δήμου θα έχουν την δυνατότητα να ακούσουν την ιστορία της Κηφισιάς αλλά και να μάθουν για την ποικιλία των αρχιτεκτονικών ρυθμών και επιρροών.

Οι συμμετέχοντες, λοιπόν, θα γνωρίσουν την ιστορία της Πλατείας Κεφαλαρίου η οποία την περίοδο του Μεσοπολέμου, συγκέντρωνε τους κοσμικούς Αθηναίους και αποτελούσε σημείο συνάντησης τους. Ιδιαίτερα το Πάσχα τα ξενοδοχεία ήταν γεμάτα από επισκέπτες οι οποίοι παρακολουθούσαν τις ακολουθίες των Παθών στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Κεφαλαρίου.

Η 4η Βόλτα στα Αρχοντικά στην Πλατεία Κεφαλαρίου συμπίπτει με την αναβίωση της ιστορικής Αλάσκας αλλά και με την επαναλειτουργία μεγάλου ξενοδοχείου στην περιοχή. Στην νέα διαδρομή στον χρόνο και την ιστορία, οι πολίτες θα γνωρίσουν μεταξύ άλλων το ξενοδοχείο Παλάς, την οικία Κατσελίδη, το κτήριο Μιχαλαριά και την ιστορία του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως και του παρεκκλησιού του.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, μέσω πλατφόρμας στο portal του Δήμου Κηφισιάς (www.kifissia.gr).

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών