Θρίλερ στα Χανιά: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Πολωνού | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Θρίλερ στα Χανιά: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Πολωνού

12:17 | 22/4/19

Τα ίχνη του 64χρονου έχουν χαθεί από την Δευτέρα 8 Απριλίου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Πολωνού που αγνοείται από την Δευτέρα 8 Απριλίου στην περιοχή του μονοπατιού Ε4 μεταξύ Σούγιας και Αγίας Ρουμέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εθελοντές και πυροσβέστες, ξεκίνησαν από το πρωί της Δευτέρας από το Ξυλόσκαλο, από όπου και θα χτενίσουν την περιοχή, χωρισμένοι σε δύο ομάδες ώστε να ερευνήσουν την περιοχή από άκρη σε άκρη.

Πρόκειται για ένα μονοπάτι, το οποίο δεν έχει ερευνηθεί από πεζοπόρο τμήμα μέχρι στιγμής, του οποίου η χάραξη είναι παράλληλη με το φαράγγι της Τρυπητής αλλά λίγο πιο ψηλά και καταλήγει στην κορυφή του Γκίγκιλου.

Το μονοπάτι αυτό ερευνήθηκε από αέρος με το ελικόπτερο του στρατού χωρίς αποτέλεσμα, αλλά θα γίνει μια ακόμη προσπάθεια για έρευνα από εδάφους.

Η ομάδα έκανε ένα διάλειμμα το Σάββατο και την Κυριακή, επρόκειτο να συνεχίσει τις έρευνες, ωστόσο ο καιρός στάθηκε εμπόδιο. Τα άτομα που συμμετέχουν στις έρευνες, είναι δύο πυροσβέστες από το κλιμάκιο Ανώπολης με επικεφαλής τον διοικητή του Σταύρο Πλυμάκη, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χώρας Σφακίων και ομάδα εθελοντών θα ερευνήσουν ένα μονοπάτι που δεν έχει ερευνηθεί από πεζοπόρο τμήμα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλες αυτές τις ημέρες τον δικό της Γολγοθά βιώνει η κόρη του 64χρονου, η οποία από την αρχή της εβδομάδας βρίσκεται στα Χανιά και στα Σφακιά παρακολουθώντας τις έρευνες, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από μια εβδομάδα που ήταν στα Σφακια για τις έρευνες, επέστρεψε στην Πολωνία, θα έχει όμως επαφές με τις τοπικές αρχές και την Πολωνική πρεσβεία.

Το χρονικό της εξαφάνισης του Πολωνού

Υπενθυμίζεται ότι, σαν σήμερα πριν από 16 ημέρες - το Σάββατο 6 Απριλίου - ο 64χρονος Πολωνός Αndrzej Weber έφτανε στο αεροδρόμιο Χανίων για να μεταβεί κατευθείαν στην Σούγια του Δήμου Καντάνου – Σελίνου.

Την επόμενη ημέρα ο 64χρονος ξεκίνησε την πορεία του στο μονοπάτι Ε4 προς την Αγία Ρουμέλη, κατασκήνωσε στην παραλία του φαραγγιού της Τρυπητής και από την Τρίτη 9 Απριλίου δεν έδωσε σημεία ζωής.

Η επιστροφή του στην Πολωνία επρόκειτο να γίνει το Σάββατο 13 Απριλίου και όταν οι οικείοι του διαπίστωσαν πως δεν είχε επιβιβαστεί στο αεροπλάνο από τα Χανιά ενημέρωσαν τις αρχές.

Μετά από μεγάλη επιχείρηση που διήρκεσε τέσσερις ημέρες με την συμμετοχή της ΕΜΑΚ, πυροσβεστών, αστυνομίας, λιμενικού, εθελοντών ακόμη και ελικοπτέρου, πέραν της σκηνής με προσωπικά του αντικείμενα, και μιας σβηστής πρόσφατης εστίας φωτιάς με υπολείμματα τροφής μέσα στο φαράγγι δεν βρέθηκε ίχνος του αγνοούμενου.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών