Το μέρος της Ρόδου όπου αισθάνεσαι ότι είσαι μέρος ενός παραμυθιού | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Το μέρος της Ρόδου όπου αισθάνεσαι ότι είσαι μέρος ενός παραμυθιού

12:23 | 2/4/19

Η μαγευτική Κοιλάδα των Πεταλούδων - Δείτε τις φωτογραφίες

Υπάρχουν πολλά μέρη στην Ελλάδα τόσο μαγευτικά, που μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από κάποιο παραμύθι.
Ωστόσο, η κοιλάδα των Πεταλούδων στη Ρόδο είναι το μέρος εκείνο που κάνει τον επισκέπτη να αισθάνεται ότι είναι ο ίδιος μέρος ενός παραμυθιού. Σαν να πρωταγωνιστεί ο ίδιος στις σελίδες αυτού. Τόσο ζωντανό και μαγευτικό είναι το σκηνικό που εκτυλίσσεται σε αυτό μέρος του νησιού.

Η Κοιλάδα των Πεταλούδων βρίσκεται κοντά στο χωριό Θεολόγος, στη βορειοδυτική πλευρά της Ρόδου και είναι ένας από τους σπάνιους βιότοπους της Ευρώπης. Η περιοχή είναι το καλοκαιρινό «καταφύγιο» της πεταλούδας της Ρόδου που ονομάζεται Πεταλούδα η Τετραγωνόστικτος ή Panaxia Quadripunctaria. Στην εντυπωσιακή Κοιλάδα οι συνθήκες είναι ιδανικές για την αναπαραγωγή των πεταλούδων, οι οποίες περνούν μέσα στην πλούσια βλάστηση και τα άφθονα τρεχούμενα νερά, το καλοκαίρι τους.

Ο ποταμός Πελεκάνος, που διαρρέει την Κοιλάδα, δημιουργεί εντυπωσιακούς φυσικούς σχηματισμούς που αναδεικνύουν την ομορφιά του τοπίου: λιμνούλες, ρυάκια, μικρούς καταρράκτες. Όλα αυτά πλαισιωμένα από μπόλικο πράσινο- μάλιστα στην περιοχή ευδοκιμεί ένα σπάνιο είδος πλατάνου που ευνοεί την προσέλκυση των πεταλούδων, καθώς μια ουσία στον φλοιό του λειτουργεί σαν μαγνήτης.

Περιηγηθείτε στην όμορφη Κοιλάδα και κάντε μια στάση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας αλλά και στη μονή Καλόπετρας, για να απολαύσετε τη θέα από ψηλά.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών