Βανδαλισμούς στο λόφο Φιλοπάππου – Πνύκα καταγγέλλουν οι αρχαιοφύλακες | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βανδαλισμούς στο λόφο Φιλοπάππου – Πνύκα καταγγέλλουν οι αρχαιοφύλακες

18:38 | 9/4/19

Τι υποστηρίζει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων

Βανδαλισμούς στον Λόφο Φιλοπάππου-Πνύκα προκάλεσε ομάδα πολιτών το μεσημέρι της Κυριακής 7 Απριλίου 2019, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η ΠΕΥΦΑ (Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων).

Σύμφωνα με τους αρχαιοφύλακες, τα άτομα αυτά «που συμμετείχαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για άλλο θέμα κατευθύνθηκαν προς την μπάρα - Αρχαιολογικό Χώρο της Πνύκας απαιτώντας από τον φύλακα να την ανοίξει για να περάσουν».

Μετά την άρνηση του φύλακα, προκάλεσαν φθορά στην μπάρα, η οποία, σύμφωνα με την ΠΕΥΦΑ, πρέπει να αντικατασταθεί, και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα δύο κοντέινερ στην Πνύκα τα οποία στεγάζουν την Αρχαιολογική υπηρεσία και εργατοτεχνικό προσωπικό.

«Εκεί ξήλωσαν την μισή περίφραξη, εισήλθαν στον περιφραγμένο Χώρο και έγραψαν συνθήματα στα κοντέινερ και μετά και στο φυλάκιο, κατόπιν αποχώρησαν», σημειώνει η ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά και πρέπει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και κάθε αρμόδια υπηρεσία συμπεριλαμβανομένου της αστυνομίας να λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτές τις έκνομες ενέργειες», αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων στην ανακοίνωσή της, η οποία καταλήγει: «Εκτιμούμε ότι σιγά σιγά επιχειρείται να στηθεί ένα δεύτερο "κράτος" και το μεγάλο εμπόδιο είναι η αρχαιολογική υπηρεσία».

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών