Βόρεια Μακεδονία: Προβάδισμα Πενταρόφσκι και θρίλερ με την συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Βόρεια Μακεδονία: Προβάδισμα Πενταρόφσκι και θρίλερ με την συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές

02:33 | 22/4/19

Ο εκλεκτός του Ζάεφ και του κυβερνητικού συνασπισμού φαίνεται να εξασφαλίζει την πρόκριση στο β΄γύρο των προεδρικών εκλογών, ενώ προβληματίζει η χαμηλή συμμετοχή, που θα μπορούσε να πυροδοτήσει νέες πολιτικές περιπέτειες για τη γειτονική χώρα

Ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού στις προεδρικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία, Στέβο Πεντάροφσκι προηγείται με πολύ μικρή διαφορά της υποψήφιας του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώνει η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της χώρας.

Με καταμετρημένο το 70% των ψήφων λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο Στέβο Πεντάροφσκι, συγκέντρωνε ποσοστό 42,6%, ενώ η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα το 41,4% των ψήφων.

Ο τρίτος υποψήφιος, Μπλέριμ Ρέκα, ο οποίος στηρίζεται από δύο αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης ("Συμμαχία για τους Αλβανούς" και "BESA") συγκεντρώνει ποσοστό 11,8%.

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών διεξήχθη την Κυριακή, ενώ ο δεύτερος γύρος, στον οποίο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα συμμετάσχουν ο 56χρονος Στέβο Πεντάροφσκι και η 65χρονη Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα θα διεξαχθεί στις 5 Μαΐου.

Για να θεωρηθούν έγκυρες οι προεδρικές εκλογές, πρέπει το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο να ξεπεράσει το 40%, Σε διαφορετική περίπτωση, οι εκλογές θα ακυρωθούν και θα προκηρυχθούν νέες. Στον σημερινό πρώτο γύρο, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε περίπου στο 42%.πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών