Υπεράριθμοι πρόσφυγες και μετανάστες στις δομές φιλοξενίας | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Υπεράριθμοι πρόσφυγες και μετανάστες στις δομές φιλοξενίας

18:35 | 19/4/19

Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν αναλάβει τον συντονιστικό ρόλο για την εύρυθμη λειτουργία

Παραμένουν υπεράριθμοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι ένοπλες δυνάμεις σε Λέσβο, Σάμο, Διαβατά, Πολύκαστρο και Κω.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, «στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι ένοπλες δυνάμεις για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων» μειώθηκαν κατά 351 άτομα - σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη - οι πρόσφυγες/μετανάστες που διαμένουν σε 32 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι ένοπλες δυνάμεις.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων χθες καταγράφηκαν 27.427 άτομα, έναντι 27.778 ατόμων που καταγράφηκαν την περασμένη Πέμπτη. Η δυνατότητα φιλοξενίας των 32 δομών διαμορφώνεται στα 26.469 άτομα, έναντι 26.481 ατόμων την περασμένη εβδομάδα. Οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Κω, - νέα δομή - Διαβατών και Πολυκάστρου έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες, σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς.

Οι τρεις κλάδοι των ενόπλων δυνάμεων παρείχαν 12.872 μερίδες φαγητού, από τις οποίες 175 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους. Για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων/μεταναστών διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους 3 Κλάδους των ενόπλων δυνάμεων.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών