Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Τι κατέθεσε για την αμοιβή των 200.000 ευρώ στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Τι κατέθεσε για την αμοιβή των 200.000 ευρώ στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

16:00 | 7/5/19

«Δεν είχε συζητηθεί με τον εκλιπόντα κανένα άλλο ποσό, από αυτά που αναφέρονται σε κάποιες μαρτυρικές καταθέσεις»

Για συναντήσεις που είχε με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο το διάστημα πριν την δολοφονία, για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ έξω από το σπίτι του στην
Πεντέλη κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ο μάρτυρας, που εκπροσωπούσε τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ, κατέθεσε ότι αντικείμενο των συζητήσεών του με τον εκλιπόντα δικηγόρο, που εκπροσωπούσε τον Άρη Φλώρο, καταδικασμένο πρωτόδικα σε κάθειρξη 13 ετών για ηθική αυτουργία στην απόπειρα, ήταν αν θα παρασταθεί στην δευτεροβάθμια δίκη ως πολιτικός ενάγων ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ. Στο πλαίσιο αυτό, όπως κατέθεσε ο κ. Λυκουρέζος, ζήτησε μέσω του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου από τον επιχειρηματία, δικηγορική αμοιβή 200 χιλιάδων ευρώ «στο πλαίσιο μιας γενικής διευθέτησης της αντιδικίας Φλώρου-Αντωνόπουλου».

Όπως είπε στο δικαστήριο ο κ. Λυκουρέζος, γινόταν μια προσπάθεια «να υπάρξει μια διευθέτηση και να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας» σε βάρος του δικηγόρου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το 2014. «Αυτό που υπήρξε πράγματι και το ομολογώ, στο τέλος του Αυγούστου 2017 ζήτησα πράγματι μια αμοιβή των 200.000 στο πλαίσιο της διευθέτησης, προκειμένου είτε να μην παρασταθούμε είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή», είπε ο κ. Λυκουρέζος, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Πρόσθεσε πως είχε ενημερώσει τον δικηγόρο πως θα ζητήσει αμοιβή και εκείνος του είχε δώσει έγκριση να το χειριστεί «εν λευκώ».

Κατά τον μάρτυρα, ο μέχρι πριν λίγο καιρό εντολέας του προβληματιζόταν αν θα πρέπει ή όχι να παρασταθεί στην δίκη καθώς «ήθελε μεν να τιμωρηθεί ο ένοχος αλλά ταυτόχρονα φοβόταν».

Ο μάρτυρας τόνισε πως πέραν των 200 χιλιάδων ευρώ δεν είχε συζητηθεί με τον εκλιπόντα κανένα άλλο ποσό, από αυτά που αναφέρονται σε κάποιες μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ ήταν κατηγορηματικός πως δεν έγινε η παραμικρή συζήτηση για αλλαγή καταθέσεων των δραστών της επίθεσης, οι οποίοι υποστήριξαν πως έλαβαν εντολή από τον Άρη Φλώρο.

Η κατάθεση συνεχίζεται.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών