Δημήτρης Κουφοντίνας: Ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του

15:32 | 10/5/19

«Για τους νοσοκομειακούς γιατρούς όλοι οι νοσηλευμένοι είναι ίσοι»

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας ζητεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας για τις συνθήκες «νοσηλείας» του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία σχολιάζει τη «νοσηλεία» του σε χώρο του 2ου υπογείου του νοσοκομείου, « χωροταξικά μακριά από κάθε νοσηλευτική και ιατρική φροντίδα, σε ένα πνιγηρό δωμάτιο, που δε διαθέτει ούτε καν παροχή οξυγόνου» και επισημαίνει πως «για τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς όλοι οι νοσηλευμένοι είναι ίσοι» και δικαιούνται αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

«Αυτές τις ημέρες πληροφορούμαστε τις συνθήκες «νοσηλείας» του κρατούμενου, απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου, ο οποίος «νοσηλεύεται» σε χώρο του 2ου υπογείου του νοσοκομείου, χωροταξικά μακριά από κάθε νοσηλευτική και ιατρική φροντίδα, σε ένα πνιγηρό δωμάτιο, που δε διαθέτει ούτε καν παροχή οξυγόνου.

Για τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς, όλοι οι νοσηλευμένοι είναι ίσοι. Δικαιούνται την απαραίτητη ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να παρέμβει άμεσα».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου απέρριψε τη νέα αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας. «Συνεχίζω την απεργία πείνας, μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος» ήταν η δική του αντίδραση.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών