Δημήτρης Κουφοντίνας: Η καταγγελία και το αίτημα του απεργού πείνας | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Δημήτρης Κουφοντίνας: Η καταγγελία και το αίτημα του απεργού πείνας

16:18 | 9/5/19

Ζητά να μεταφερθεί δίπλα από το νεκροτομείο όπου νοσηλεύεται τώρα σε άλλο χώρο ή στη φυλακή

Την ώρα που το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου καλείται να αποφασίσει για την τύχη του δεύτερου αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας ο πολυισοβίτης με επιστολή του
καταγγέλλει τις συνθήκες νοσηλείας του λέγοντας πως «συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό».

«Οι συνθήκες διαμονής μου εδώ, στην αποθήκη του 2ου υπογείου του κτιρίου του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο, συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό» αναφέρει χαρακτηριστικά και ζητεί να μεταφερθεί άμεσα σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου δηλώνοντας πως μέχρι τότε δεν θα δεχθεί τη βοήθεια γιατρού ή νοσηλευτή ενώ συνεχίζει την απεργία πείνας. «Δηλώνω ότι κάθε τέτοια προσπάθεια συνιστά βίαιη και αναγκαστική νοσηλεία η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη θέληση μου, στην οποία δεν συναινώ».

Στην επιστολή του ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναφέρει:

«Προς τον Διευθυντή

Δέχτηκα να μεταφερθώ στο νοσοκομείο σας, μετά από πιέσεις, προκειμένου να υπάρχει κατάλληλο νοσηλευτικό περιβάλλον (υποστήριξη νοσηλευτικού προσωπικού), δεδομένου ότι είμαι από 2/5 σε απεργία πείνας.

Οι συνθήκες διαμονής μου εδώ, στην αποθήκη του 2ου υπογείου του κτιρίου του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο, συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό.

Γι΄αυτό

Ζητώ να μεταφερθώ άμεσα σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου, ώστε να υπάρχει παρουσία νοσηλευτών υποβοήθησης στην κάλυψη των στοιχειωδών ατομικών αναγκών.

ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΗΛΩΝ

Ότι δεν θέλω να παραμείνω άλλο στο νοσοκομείο σας και δηλώνω και υπογράφω με κάθε ευθύνη μου ότι θέλω να επιστρέψω άμεσα στην ΕΑΚΝ Κασσαβέτειας, στο χώρο κράτησης μου και όπου θα συνεχίσω την απεργία πείνας.

ΚΑΙ

Μέχρι τότε δεν θα δεχθώ καμία επίσκεψη και παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου σας , που θεωρώ εκ των προτέρων προσχηματική και προσβλητική και Δηλώνω ότι κάθε τέτοια προσπάθεια συνιστά βίαιη και αναγκαστική νοσηλεία η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη θέληση μου, στην οποία δεν συναινώ.

Η παρούσα δήλωση δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που κάνει ευσυνείδητα μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες τη δουλειά του.

9/5/2019

Δημήτρης Κουφοντίνας

2ο Υπόγειο»

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας νοσηλεύεται φρουρούμενος κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο, σε ειδικό χώρο κρατουμένων.

Ο πολυισοβίτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω αδιαθεσίας που ένιωσε εξαιτίας της απεργίας πείνας που κάνει από την περασμένη εβδομάδα μετά το εισαγγελικό βέτο για στην χορήγηση της άδειας του. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας λαμβάνει μόνο νερό.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών