Έφυγε από τη ζωή ο σκιτσογράφος Γιάννης Ιωάννου | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Έφυγε από τη ζωή ο σκιτσογράφος Γιάννης Ιωάννου

00:47 | 10/5/19

Είχε συνεργαστεί για χρόνια με εκδόσεις και εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο σκιτσογράφος Γιάννης Ιωάννου.

Ο γεννημένος το 1944 στη Θεσσαλονίκη σκιτσογράφος έκανε σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και απόκτησε πτυχίο αρχιτεκτονικής το ’68.

Φοίτησε στην E.U.P. στο Παρίσι και απόκτησε πτυχίο πολεοδομίας το ΄72. Εργάστηκε σε αρχιτεκτονικό γραφείο στο Παρίσι έως το ΄75. Την ίδια χρονιά δημοσίευσε για πρώτη φορά γελοιογραφίες στο πολιτικό περιοδικό «Αντί».

Δούλεψε σαν γελοιογράφος, πρώτα στο καθημερινό «Βήμα», με το ψευδώνυμο «ΙΩΑΝΝΟΥ» (76). Στη συνέχεια, δημοσίευσε στο σατιρικό «Ποντίκι», και έκανε το πολιτικό κόμικ «Ο Τρίτος Δρόμος» (΄82). Δούλεψε στις εφημερίδες «Πρώτη», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», και συνεργάστηκε με τα περιοδικά «Ταχυδρόμος», «Σχολιαστής», με κόμικ όπως «Το Θαύμα», «Ο Ευρωπαίος», και άλλα πολλά.

Από το ΄90 εργαζόταν στις εκδόσεις της εφημερίδας «Έθνος», ενώ η τελευταία του συνεργασία ήταν με την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Τα σκίτσα του δημοσιεύονταν καθημερινά στο blog του, yannis-ioannou.com.

Η τελευταία χρονικά επαγγελματική του στέγη τον αποχαιρέτισε με το μήνυμα «η Εφημερίδα των Συντακτών αποχαιρετά τον μεγάλο της σκιτσογράφο Γιάννη Ιωάννου» και δύο σκίτσα του.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών