«Είσαι δολοφόνος, βρικόλακας, πες πού είναι ο Μάριος» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Είσαι δολοφόνος, βρικόλακας, πες πού είναι ο Μάριος»

15:35 | 8/5/19

Ο βασικός κατηγορούμενος αρνήθηκε στην απολογία του ότι σκότωσε τον Μάριο Παπαγεωργίου

Στο αφήγημα ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου ζει στο εξωτερικό επέμεινε απολογούμενος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ο κατηγορούμενος ως εγκέφαλος της αρπαγής και της δολοφονίας του
26χρονου πριν από περίπου επτά χρόνια. Η στάση του 73χρονου εξόργισε τους συγγενείς και φίλους του άτυχου νεαρού ενώ προκάλεσε και την έντονη αντίδραση συγκατηγορούμενου του που τον υπέδειξε ως δολοφόνο.

«Εσύ είσαι αυτός. Πέθανε το παιδί, από την πρώτη ημέρα, τον έχετε σκοτώσει. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Γουρούνι. Θα με σκότωναν κι εμένα και θα με έριχναν σε χαντάκι» φώναξε ο 60χρονος κατηγορούμενος ο οποίος αφού ζήτησε συγγνώμη παραδέχτηκε ότι είχε κάνει πέντε τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου ζητώντας λύτρα και έκανε λόγο για μία καλά οργανωμένη απαγωγή.

«Είσαι δολοφόνος, βρικόλακας. Πες, πού είναι ο Μάριος» ξέσπασαν οι συγγενείς του 26χρονου στο άκουσμα του ισχυρισμού του κατηγορούμενου ότι ο νεαρός σχεδίασε την απαγωγή του για να αποσπάσει 620 χιλιάδες ευρώ από τους δικούς του ανθρώπους.

«Πού είναι το πτώμα του Μάριου; Θα λυτρώσει και εσάς αυτό» ήταν η παρέμβαση της προέδρου όταν ο κατηγορούμενος εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Μάριος είτε χρωστούσε χρήματα είτε είχε σχέση με ναρκωτικά. «Είμαι σίγουρος ότι το 2012 έκανε χρήση ναρκωτικών» είπε ο 73χρονος και στη συνέχεια συμπλήρωσε «Δεν υπάρχει δυσάρεστο στο Μάριο. Είναι ή Ολλανδία ή Αμερική».

Πρόεδρος: Πού είναι το πτώμα του Μάριου; Θα λυτρώσει και εσάς αυτό.

Κατηγορούμενος: Υπάρχει περίπτωση να ήξερα κάτι και να μην το πω; Ο στόχος είναι άλλος, θα φανεί.

Ο 73χρονος ισχυρίστηκε απολογούμενος πως είδε για τελευταία φορά τον Μάριο Παπαγεωργίου τα ξημερώματα της 10ης Αυγούστου 2012 στο Παλαιό Φάληρο, όπου του είχε ζητήσει να συναντηθούν για μία προσωπική του δουλειά.

Κατηγορούμενος: Στο χώρο το δικό μου δεν υπάρχει ο Μάριος.

Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι ζει ο Μάριος;

Κατηγορούμενος: 100%

Πρόεδρος: Αμφισβητείτε το αίμα που βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του;

Κατηγορούμενος: Το αμφισβητώ, το αίμα βρέθηκε στη ρεζέρβα, γιατί ο Μάριος είχε κόψει το δάχτυλό του. Γιατί πήγαν το αυτοκίνητό του στο υπόγειο πάρκινγκ της θείας του; Κάτι έγινε εκεί...

Οι ισχυρισμοί του φερόμενου ως βασικού πρωταγωνιστή στην υπόθεση, ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια, αμφισβητήθηκαν έντονα από την έδρα με την εισαγγελέα μάλιστα να μιλά για «αλλεπάλληλα σενάρια». Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο δικαστή ο οποίος απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο είπε: «Η δύναμη του ψέματος είναι να επανέλθει η αλήθεια. Στις ερωτήσεις που σας κάνω ζητώ την αλήθεια, όχι "νέες" αλήθειες.»

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Ιουνίου οπότε και αναμένεται, εκτός απροόπτου, η εισαγγελική πρόταση.


Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών