Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα

11:45 | 3/5/19

Προαιρετική η λειτουργία της αγοράς στις 5 Μαΐου

Έως και την Τετάρτη 15 Μαΐου θα διαρκέσουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, που άρχισαν χθες.

Στο πλαίσιο της εκπτωτικής περιόδου, προβλέπεται προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 5 Μαΐου, με προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών 11:00 - 18:00.

Κατά τη διενέργεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, όπως τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας, επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης δήλωσε: «Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αποτελούν πλέον ένα παρωχημένο θεσμό, που δεν βοηθάει τη λειτουργία της αγοράς, παρ’ όλα αυτά οι επιχειρήσεις θα ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών, προσφέροντας αξιόπιστα προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές».

Στη Θεσσαλονίκη οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 10 Μαΐου ενώ οι καταστηματάρχες θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν τα μαγαζιά προαιρετικά και την προσεχή Κυριακή, με προτεινόμενο ωράριο από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώτος αντιπρόεδρος του ΕΣΘ, Κοσμάς Καλογιάννης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εκπτώσεις της περιόδου «θα είναι δυνατές», αν και υπογράμμισε ότι ο Σύλλογος τάσσεται υπέρ της κατάργησης των λεγόμενων «mid-season sales», καθώς το καταναλωτικό κοινό βομβαρδίζεται από διαδοχικές εκπτωτικές περιόδους, με αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών