Ισχυροί άνεμοι στην Κρήτη, αέρας σήκωσε ελενίτ και τα πέταξε σε δρόμο | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ισχυροί άνεμοι στην Κρήτη, αέρας σήκωσε ελενίτ και τα πέταξε σε δρόμο

12:32 | 5/5/19

Ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις των πολιτών

Οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν από το βράδυ απαιτούν την προσοχή των πολιτών που μετακινούνται, καθώς κλαδιά και αντικείμενα μπορεί να παρασυρθούν στον δρόμο.

Λόγω του ανέμου σύμφωνα με πληροφορίες, παρασύρθηκαν από τον αέρα και κατέληξαν στον δρόμο δυο ελενίτ, στην παλαιά εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνου περίπου μετά την περιοχή Καλαμάκι, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστούν οδηγοί.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα και με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα και μετά αναμένεται να στραφούν από δυτικές διευθύνσεις, αρχικά από τα δυτικά του νησιού, με την ένταση τους να κυμαίνεται στα 3-4, τοπικά στα δυτικά έως και τα 5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει τις υψηλότερες τιμές της με τη μέγιστη κατά τόπους να ξεπερνά τους 28⁰C.

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής θα ευνοείται και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης πάνω από το νησί μας αλλά στη συνέχεια η μεταφορά αυτή μετατοπίζεται ανατολικότερα επαναφέροντας καθαρότητα στην ατμόσφαιρα.

Από την Δευτέρα και για τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας επανέρχεται ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού με ηλιοφάνεια αλλά και λίγες νεφώσεις με τους Δυτικούς όμως ανέμους να εμφανίζονται ενισχυμένοι διατηρώντας εντάσεις στα 5 έως και 6 Μποφώρ.

Η επαναφορά στις ανοιξιάτικες συνθήκες θα γίνει περισσότερο αισθητή και από την πτώση της θερμοκρασίας η οποία υποχωρεί και πάλι σε χαμηλότερα επίπεδα.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών