Μάριος Σαλμάς: Στις 3 Ιουνίου δίνει εξηγήσεις για τις υπερκοστολογημένες αρθροσκοπήσεις | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μάριος Σαλμάς: Στις 3 Ιουνίου δίνει εξηγήσεις για τις υπερκοστολογημένες αρθροσκοπήσεις

16:32 | 6/5/19

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός

Προθεσμία για να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του, ενώπιον των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς , ζήτησε και έλαβε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς για την υπόθεση των υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων και την ενδεχόμενη ζημία του ΕΟΠΥΥ.

Μέσω των συνηγόρων του , ο κ. Σαλμάς ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις 3 Ιουνίου προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας και να προετοιμάσει τις ανωμοτί εξηγήσεις του.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός καλείται από τους εισαγγελικούς λειτουργούς με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της νομοθεσίας για τους καταχραστές του δημοσίου.

Η υπόθεση αφορά σε ενδεχόμενη ζημία του ΕΟΠΥΥ από υπερκοστολογημένα παραπεμπτικά για αρθροσκοπήσεις.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ελέγχθηκαν συνολικά 543 παραπεμπτικά προς τον ΕΟΠΥΥ τα οποία φέρονται είτε να μην είχαν υπογραφή ασφαλισμένου είτε να μην είχαν σφραγίδα από τον πάροχο υγείας.

Από τον Ιούλιο του 2015 έως και τον Αυγούστο του 2016 εμφανίζονται να πληρώθηκαν 554.458 ευρώ για παραστατικά πολλά από τα οποία, κατά την έρευνα, δεν ήταν νομότυπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάριος Σαλμάς, όπως και ο Ανδρέας Λοβέρδος που καλείται ως ύποπτος για την υπόθεση Novartis μετά τις ευρωεκλογές , ζήτησε από τη Βουλή να ψηφίσει την άρση της ασυλίας του ώστε η υπόθεση του να εξεταστεί από την Δικαιοσύνη.

πηγή

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών