Παραμένει διασωληνωμένη η 8χρονη που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Παραμένει διασωληνωμένη η 8χρονη που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα

20:31 | 2/5/19

Το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας της

Διασωληνωμένο σε μηχανική υποστήριξη και βαθιά καταστολή, για την αντιμετώπιση μετατραυματικού/μετεγχειρητικού εγκεφαλικού οιδήματος, παραμένει το 8χρονο κοριτσάκι που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στη Θήβα ανήμερα του Πάσχα.

Το κοριτσάκι νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Α.Κυριακού» και σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν: «Η ασθενής διανύει το 4ο μετεγχειρητικό 24ωρο μετά από χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης βολίδας όπλου ενδοκρανιακά. Η κατάσταση της ασθενούς είναι σταθερή, ωστόσο η μετεγχειρητική της πορεία εξακολουθεί να θεωρείται κρίσιμη για τα επόμενα 24ωρα».

Σύμφωνα με τον διοικητή του «Αγλαΐα Κυριακού», Μανώλη Παπασάββα, η κατάσταση της μικρής παραμένει κρίσιμη και για τα επόμενα 24ωρα, όπως αναφέρεται στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου:

«Παραμένει διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη και βαθιά καταστολή για την αντιμετώπιση μετατραυματικού, μετεγχειρητικού, εγκεφαλικού οιδήματος. Η κατάσταση της ασθενούς είναι σταθερή, ωστόσο η μετεγχειρητική της πορεία εξακολουθεί να θεωρείται κρίσιμη για τα επόμενα 24ωρα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γιατροί παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υγείας της και κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να σώσουν την 8χρονη. Προσπαθούν να κρατήσουν σταθερή την αιμοδυναμική της κατάσταση και υποβάλλεται διαρκώς σε απεικονιστικές εξετάσεις για να δουν τη μετεγχειρητική της πορεία.

Οι γονείς της βρίσκονται μέρα νύχτα στο πλευρό της. Είναι άνθρωποι βαθιά θρησκευόμενοι και η μητέρα της μικρής έκανε τάμα στον Ταξιάρχη Μανταμάδου της Λέσβου. Μάλιστα χθες βγήκε από την εντατική ο πατέρας της 8χρονης με τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου από το Μαντούδι της Εύβοιας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας: «Εδώ αυτοί γλεντάνε ακόμη και δεν έχουν καταλάβει τι έχει γίνει. Έπρεπε να τους πιάσουν όλους. Όλοι πυροβολούσαν, στο χωριό το ξέρανε. Όλοι ξέρανε. Έγινε το ίδιο όπως και με το παιδάκι στο Μενίδι. Ήταν έξω στο μπαλκόνι και γλένταγαν και πυροβολούσαν».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών