Τραγωδία στην Καλαμάτα: Αναβλήθηκε η δίκη των 7 για το θάνατο του εικονολήπτη | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τραγωδία στην Καλαμάτα: Αναβλήθηκε η δίκη των 7 για το θάνατο του εικονολήπτη

16:57 | 3/5/19

Η οικογένεια του θύματος θα βρίσκεται στη δίκη με παράσταση πολιτικής αγωγής

Από το πρωί της Παρασκευής διεξαγόταν η δίκη των επτά κατηγορουμένων για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου ανήμερα του Πάσχα και στοίχισε τη ζωή του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 15 Μαΐου μετά από αίτημα της υπεράσπισης. Η οικογένεια του εικονολήπτη θα βρίσκεται στη δίκη με παράσταση πολιτικής αγωγής.

Η υπεράσπιση του δημοτικού συμβούλου ο οποίος είπε ότι υπεύθυνη για τη διοργάνωση ήταν η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας με την επωνυμία «Φάρις», κατήγγειλε ότι κάποια έγγραφα κρίσιμα για την υπόθεση δεν υπάρχουν πλέον στη Διαύγεια.

Όπως μετέδωσε στο ρεπορτάζ της η ΕΡΤ ο συνήγορος των 5 εκ των 6 σαϊτομάχων ανέφερε ότι μπορεί το αίτημά του να έρθουν ως μάρτυρες  τόσο ο δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος της «Φάρις» να μην έγινε δεκτό, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα κληθούν ως κατηγορούμενοι για την υπόθεση.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους 2 από τους 7 συλληφθέντες είναι ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ενώ οι υπόλοιποι διώκονται και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και εκρηκτικών.

Ο άτυχος εικονολήπτης Κώστας Θεοδωρακάκης, πατέρας 2 παιδιών, κηδεύτηκε την Πρωτομαγιά. Είχε τραυματιστεί θανάσιμα στη διάρκεια του εθίμου για τον εορτασμό του Πάσχα στον χώρο στάθμευσης του Νέδοντα. Μάλιστα κατέγραψε ο ίδιος στα πλάνα του τη σαΐτα που τον σκότωσε.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών