Υπέροχες εικόνες από το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Υπέροχες εικόνες από το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο

10:24 | 9/5/19

Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους - Δείτε τις φωτογραφίες

Εικόνες που συναρπάζουν και κόβουν την ανάσα είναι αυτές που έρχονται από το δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο. Έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους στην Ευρώπη, που είναι συγχρόνως και
ιδανικός για τη διαβίωση αρπακτικών πουλιών. Μάλιστα, στην περιοχή φιλοξενούνται τα 36 από τα 38 είδη αρπακτικών πουλιών της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων πολλά σπάνια είδη, όπως ο βασιλαετός και ο κραυγαετός. Επίσης, είναι η μοναδική περιοχή, όπου συναντώνται ταυτόχρονα τα τρία από τα τέσσερα διαφορετικά είδη γυπών (μαυρόγυπας, όρνιο, ασπροπάρης) της Ευρώπης.

Το δάσος πήρε το όνομά του από το χωριό Δαδιά, έναν γραφικό οικισμό 67 χλμ. βόρεια της Αλεξανδρούπολης. Η βλάστηση αποτελείται κυρίως από ώριμα δάση μαύρης και τραχείας πεύκης καθώς και από δάση βελανιδιάς. Η πλούσια δασική κάλυψη διακόπτεται συχνά από ξέφωτα, μικρά βοσκοτόπια και καλλιεργούμενες εκτάσεις.

Η περιοχή του δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου είναι από το 1980 προστατευόμενη και συμπεριλαμβάνεται στον ελληνικό κατάλογο NATURA 2000 μεταξύ των υπόλοιπων 27 προστατευόμενων περιοχών της Ελλάδας.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών